mandag den 16. juli 2012

gele

Rosen gele.

Vi var på besøg hos nogle venners forældre og spise,, Solvej laver meget med syltetøj geleer og andet godt guf.
Deres have var som paradis, for der var alle afskygninger af forskellige urter, blomster og frugt træer og selvfølgelig en godt udstyret køkken have.
Solvej gav så inspirationen til at lave Rosen gele. dagen efter besøget hos Solvej og Jørgen, var jeg igang med at plyndre min mors have for godt udsprungne rosen knopper.
Her er så resultatet, en stor portion:

370 g Mørke røde Rosen blade som dufter kraftigt, ønskes geleen kraftigere i smagen, øges mængden af          blade. Hyben roser kan med fordel også bruges
2 ps Gul Melatin
1500 g Sukker
10 spsk Citron saft
Koges i 2 ltr vand

Skyl bladene, kog dem i vandet med citronsaften, over svag varme i 10 - 15 min, lad gerne trække som te.
Si bladene fra, pres vandet fra.
Afmål vandet til der er 2 liter igen, ved at spæde til med vand fra hanen.
Tilsæt Melatin og lad det koge langsomt op igen, tilsæt sukker lidt ad gangen.
Kog godt igennem i 1 min.
Hældes på Atamon skyllede glas, lukkes til dagen efter.

Tips: vil man kun lave en lille portion bruges der 250 g blade og halvdelen af de andre ingredienser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar